Du Er Ikke Alene.....

 Skjulte sykdommer  ,det er mange av oss der ute. I dagens samfunn forventes det masse av oss ,vi skal være overalt til enhver tid. Vi fødes alene og går bort alene 

Vi bærer alle vekten av våre egne liv og det å leve med en usynlig sykdom kan være tungt for mange ,det er som om de skammer seg da ikke disse lidelsene har samme status som somatiske lidelse.

Rammes du av kreft blir du møtt med medfølelse  det er lettere å dele ,rammes du derimot av frykt ,angst ,depresjoner og annet som er usynlig ,kan du derimot frykte fordommer og fordømmelse det syntes jo ikke på deg og spørsmålene hagler rundt deg og du velger å ikke si noe.

 En syk kropp har en annen legitimitet enn  en kropp og ett sinn som ikke vi kan se noe på  ,hvorfor er det slik ?

Mange velger derfor å lide i stillhet som igjen kan føre til at vedkommende føler seg utenfor alt.

Vi trenger ikke en kald skulder når vi blir syke ,men støtte, varme, omsorg og forståelse ,om man møtes med en kald skulder kan det få fatale konsekvenser og selv døden kan da virke forlokkende ut av en kynisk verden.

Vi har alle ett ansvar for å skape et samfunn som tar vare på de sårbare ,jeg velger å bruke ordet sårbare og ikke svake, det å ha ett følsomt sinn kan nemlig være en stor gave og en belastning.

Noen av de mest fascinerende menneskene jeg har møtt på min vei  har en historie med seg ,det er unektelig fascinerende forbindelser mellom høy  innteligens og kreativitet bland dem.

Det virker som de har ett større emosjonelt, mentalt og  energimessig  register som igjen kan gi enorm kapasitet og skaperkraft.

Masse fantastiske dikt, kunst bøker og andre prestasjoner har også blitt skapt av mennesker som lider på personlig plan.

Det er mye vi ikke forstår og spesielt ikke psykiske lidelser som til alle tider har vært omgitt av en viss mystikk.

Det er lettere å forstå seg på en brukket arm enn ett skadet sinn og andre usynlige sykdommer/ lidelser.

En ting har de felles ,  en kreft pasient har neppe ønsket seg det ,like lite som en med skjulte sykdommer ønsket seg det.

Vi bærer alle  våre kors , kan vi bare møte hverandre med medmenneskelighet respekt og godhet bærer vi kanskje litt lettere.

Syk eller frisk  Kjærlighet trenger vi alle.  Vil du være der for meg ? livets mest essensielle svar Du er ikke alene .

Ha en strålende start på uka alle sammen og ha en fin blogglesing .

Husk at det finnes bare en av deg og du er en unik person. 

Foto : Tove Landberg    Location Buskerud   Dikemark.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar